Смена већ за три године

Александар Тијанић Не помажем, довољно, њему да дође на власт. Треба да одем. Не помажем овима да оду са власти. Треба да одем. Нисам подупр'о да избори буду већ за осам месеци. Смена. Ништа нисам урадио да европејац умре у штрајку без неопходних супстанци. Једноставно, заслужио сам све што ме стигло.

Александар Тијанић, "генерални директор РТС-а до 2014", на "прозивку" Томислава Николића да јавни сервис сервис недовољно објективно извештава о активностима СНС и да због тога директор треба да поднесе оставку, "Политика"

Све о дивама

Јелена Карлеуша Жељко Јоксимовић је већа дива и од мене.

Јелена Карлеуша, естрадна звезда, "Exluziv" Прве ТВ

Из Зукорлићевих уста у Алахове уши

Муамер Зукорлић Срби имају скоро све, а Бошњаци имају скоро ништа. У регионалном контексту Срби имају државу Србију и половину БиХ, а не знам како да третирам Црну Гору с обзиром на специфичност.

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, "Кажипрст" Радија "Б92"

Право славље протестантизма

Срђан Шапер И када на његовој [Новака Ђоковића] мајици ћирилицом пише Шампиони, то је ћирилица која постаје наша симпатична, глобално прихватљива, необичност и посебност, а не ознака нашег изолационизма или ксенофобије. [...] Необично је заиста видети да неко ко има само 23 године, без терета сујете, таштине и испразности, тако типичне за српску елиту на почетку XXI века, може са апсолутном убедљивошћу промовисати кодекс вредности који је комбинација протестантске радне етике, бушида и српско-балканске импровизације и иновативности.

Срђан Шапер, стручњак за маркетинг и бивши члан Председништва ДС-а, "Време"

У ненормално добром (не)расположењу

Изјаве.нет Рафаел је у добром расположењу. Схватио је да је наишао на тенисера коме све иде од руке. Добро се креће и увек јако удара лоптицу. Свестан је и да је дошло Ђоковићево време. У тенису постоје циклуси. Ипак, мислим да није баш најнормалније све то што Србин [Новак Ђоковић] ради на терену претходних месеци.

Анхел Руиз Которо, лични лекар шпанског тенисера Рафаела Надала, "Вечерње новости"

О свом круху и без КФОР руха

Ивица Дачић Апсолутно не прихватам да било ко упире прст у СПС и мене лично када је у питању Косово и Метохија. Када је проглашавана независност Косова био сам у Грачаници са народом, својим колима, био је и Веља [Велимир Илић], али у пратњи Кфора.

Ивица Дачић, председник СПС-а, објашњавајући у Скупштини своју идеју о "разграничењу" на Косову и Метохији, "Танјуг"

Разграничимо шта је подела

Душан Јањић Осим што је јавно изговорио оно што мисли већина у владајућој коалицији, Ивица Дачић је појаснио да не говори о подели, него о разграничењу. Подела подсећа на концепт етничког инжењеринга, док разграничење представља међународноправни договор страна о промени граница.

Душан Јањић, председник Нове социјалдемократије Србије, представљен као аналитичар, "Данас"

Између невољења и (говора) мржње

Маја Николић То што Чедомир Јовановић није предмет оптужнице само је потврда да у Србији има и заштићених људи. Ја чак нисам ни рекла да мрзим Јевреје, већ да их не волим, а он је више милиона становника Африке назвао канибалима! Чак је вређао мале људе називајући их кепецима. То је све за тужбу. Чак, моја реч има мању тежину јер сам ја певачица, а он политичар. Школован је за то да води рачуна шта прича за скупштинском говорницом, а сада је поштеђен.

Маја Николић, певачица, "Ало!"