Издржи док не издамо саопштење!

Томислав Николић Председник Србије вероватно хоће да обрадује нацију да је завршио још један посао, а СНС ће сутра да одржи седницу Председништва и да изда саопштење.

Томислав Николић, председник СНС-а, о хапшењу Ратка Младића, "Вести"

Чанково сокаче

Ненад Чанак Највећи проблем имаће странка Томислава Николића која ће морати да одговори хоће ли се залагати за Булевар Ратка Младића или ће организовати протест – рецимо 16 секунди недисања.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, о хапшењу Ратка Младића, ТВ "Пинк"

Преко Хага до слободе

Чедомир Јовановић Пре десет година сам Милошевића послао у Хаг, уверен да је то једини начин да се Србија ослободи и промени и постане права европска држава. Борис Тадић је завршио оно што је у немогућим условима почела влада Зорана Ђинђића. Честитам председнику Србије што је тај посао наставио хапшењем Радована Караџића 2008. године и завршио данашњим хапшењем Ратка Младића.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Бета"

Добро да боље може бити (све за Кети)

Борис Тадић Ја сам са Кети Ештон увек имао најбољи могући тон разговора, и да није било хапшења Ратка Младића задржали бисмо тај тон у комуникацији.

Борис Тадић, председник Србије, на питање да ли ће хапшење Ратка Младића утицати на тон његових разговора са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, ТВ "Б92"

Нема земље за пензионере

Чедомир Јовановић Ми не мислимо да плаћамо цену себичних пензионера који су срасли за фотеље и који, због чињенице да од њихових пет посланика у сваком тренутку зависи владајућа коалиција настоје нас да задрже у формату те старачке Србије, у којој жена може да буде домаћица, куварица, чистачица и нема никакво друго формално право. И нека Борис Тадић изабере између Европе ПУПС-а и Европе младих људи с којима једино може нешто нормално да се уради у земљи.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о прихватању амандмана ПУПС-а на Закон о избору народних посланика по којем посланик странке у коалицији мора бити замењен чланом исте странке, "Ало!"

Даје се (Борису) на знање

Милутин Мркоњић Ви ме критикујете, а треба да кажете: "Браво, Мрко!" То сада и Борис [Тадић] зна!

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру, "Ало!"