Дете ћосизма

Добрица Ћосић И [Зоран] Ђинђић је дете титоизма иако је био његов радикални рушилац. [...] Половином децембра 2002. године рекао ми је: "Више у Србији демократија не може да се доказује издајом државних и националних интереса. То сам прекјуче изјавио немачким новинама." Промена политике према Косову била је само почетак Ђинђићеве нове политике. После његовог изванредног интервјуа "Вечерњим новостима", албански вођа Махмут Бакали није га омашком, такође у "Вечерњим новостима", назвао "српским националистом горим од Милошевића".

Добрица Ћосић, писац и бивши председник СР Југославије, "Политика"

Четврти рајх Енвера Хоџе

Александар Вучић Да смо морали да поштујемо међународне обавезе ми бисмо их поштовали, али због тога не бисмо сеирили и водили антисрпску кампању какву они воде. Не бисмо као Гестапо забрањивали скупове онима који су против нас и не бисмо политиком Енвера Хоџе коју они заступају данас у савременој Србији забрањивали другачији став и мишљење.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о хапшењу Ратка Младића, "Политика"

Победници гладоват навикнути

Борис Тадић Српски текстилци су увек тешко и вредно радили и сада морају да покажу прецизност и да се изборе са конкуренцијом. Сигуран сам да ће и у будућности они изаћи као победници.

Борис Тадић, председник Србије, поводом отварања "Бенетона" у Нишу, о текстилној индустрији у којој је просечна плата 16 656 динара, "Танјуг"

Гушење привредника

Ратко Младић Растурили сте ми послове, узели сте ми све!

Ратко Младић, хашки оптуженик, истражном судији у Србији, "Политика"

Хашка међа

Зоран Пановић Мислим да је његов адвокат најбољи маркетиншки потез – када бих бирао сигурно бих таквог адвоката узео за неку обичну парницу у селу за неке међе, делује народски, не делује као они адвокати лешинари који отимају велике паре...

Зоран Пановић, главни уредник листа "Данас", о Милошу Шаљићу, адвокату Ратка Младића, "Око магазин" РТС-а