Зашто пишеш Борису, а мислиш на Тому и Вучића?

СРС Са лакоћом жртвујеш и Србију и часне српске главе зарад бедног останка на власти. Најгоре је што ниједног тренутка ниси показао ни трунку кајања. Грчевито си стегао фотељу умишљајући да нико и ништа није изнад тебе. Твој страх од губитка власти сада је увећан чињеницом да је Запад успео да пронађе оне који поседују већи издајнички капацитет од тебе – Томислава Николића и Александра Вучића. Очигледно је да НАТО спрема своје нове кандидате за изборе у Србији.

СРС, писмо Председничког колегијума председнику Србије Борису Тадићу, "НСПМ"

Мића Јовановић, СПС мајка

Мића Јовановић Ми на платном списку имамо угледне научнике, али и познате студенте од Новака Ђоковића и Јелене Јанковић, па до Марије Шерифовић, Владе Георгиева и комплетног џудо клуба "Црвене звезде"… За нас кажу да смо "рокенрол универзитет" због Ђулета Ван Гога, а називају нас и "црвени универзитет" јер сам после октобарске револуције 2000. збринуо 17 професора Социјалистичке партије Србије.

Мића Јовановић, ректор Универзитета "Мегатренд", "Политика"

Не видиш балван свој а видиш трунчицу у џепу Мићином

Мића Јовановић Годишњи приход је 37,5 милиона евра, остаје трунчица, јако мало, јер треба инвестирати у опрему, па имамо издавачку делатност, три нове зграде, сарадња са иностранством веома много кошта, па треба платити најбоље професоре… Али ми смо ипак тако широке руке, ми толико дајемо и поклањамо. Рецимо, сретнем ја Чолу и он каже: "Ево хоћу да поклоним 1.000 карата". А ја му кажем: "Нећу да ми даш хиљаду, хоћу да ти купим две хиљаде". Свађали смо се седам-осам минута.

Мића Јовановић, ректор Универзитета "Мегатренд", "Политика"

Ош да ти уватим једног професора?

Мића Јовановић Нама је узор био БУ када смо први у Србији основали Мегатренд, после је дошао Милија Зечевић, па Карићи… Ми јесмо конкуренција, трудимо се да нудимо боље програме и у неким сегментима имамо боље – на пример Факултет за међународну економију, купили смо професора Пелевића пре неколико година са Економског [факултета Универзитета у Београду]...

Мића Јовановић, ректор Универзитета "Мегатренд", у разговору са ректором БУ Бранком Ковачевићем, "Политика"

Историјски чинови немају алтернативу

Борис Тадић Историјски чин и највише постигнуће државе било уколико би почетком 2012. године почели преговори о уласку Србије у ЕУ.

Борис Тадић, као председник ДС-а, на седници Главног одбора странке, "Политика"

Крволочно држање доктрине Другог светског рата

Ладислав Немет Највеће оптерећење је то што СПЦ не прави разлику између државе Хрватске и Католичке цркве као такве. За мене, као католичког бискупа, доста је нејасно зашто се СПЦ по сваку цену држи доктрине Другог светског рата. Од тог рата прошло је 70 година, а 90-их година прошлог века хашки оптуженик Ратко Младић био је итекако крволочан. Интересантно је да се на историју гледа толико филтрирано и селективно. Знамо и сами да је кардинал Степинац у више наврата, о чему постоје и историјски документи, интервенисао код Анте Павелића у вези са Јасеновцем и свих тих злочина који су тамо почињени.

Ладислав Немет, зрењанински бискуп Римокатоличке цркве, за новосадски "Дневник", "Бета"

Девет слојева суочавања с прошлошћу

Весна Пешић Немам утисак да је сада лакше. Суочавање са прошлошћу има више слојева.

Весна Пешић, посланик изабран на листи ЛДП-а, на питање да ли ће после хапшења Ратка Младића бити лакше суочавање с прошлошћу у региону, "Утисак недеље"

Екстремни реалиста

Ивица Дачић Ово је мој лични политички став иако ми говоре да сам нарушио државну политику, да сам издајник. Са друге стране, када је нешто запело у преговорима, шефица косовског тима Едита Тахири је Борку Стефановићу рекла да пије много кафа са Ивицом Дачићем. Некоме издајник, некоме великосрпски екстремиста. А ја сам само реалан.

Ивица Дачић, председник СПС-а, о идеји да се о Косову и Метохији преговара са Албанијом, "Прес"