Одмози, Боже (СНС-у)

Борис Тадић Не дај Боже да СНС формира следећу владу, ја бих у том тренутку био председник још годину дана и то би ме довело у позицију да немам сагласне погледе са том странком која би била на власти. Уверен сам да је то немогуће.

Борис Тадић, председник Србије, "Сведок" РТС-а

Осуђени на уцене

Борис Тадић Данас Србији нико не може да каже да организовано скрива оптужене за најтеже ратне злочине против човечности после Другог светског рата. И Србија данас више није иста земља као пре хапшења Ратка Младића. То је добра и нова чињеница. А да ли ће бити нових притисака, нових уцена? Наравно да ће бити.

Борис Тадић, председник Србије, "Сведок" РТС-а

Само ме (велики) потреси не плаше

Наташа Кандић Показало се да то није догађај који ће да потресе Србију у смислу да ће бити великих протеста, јер само десничарске партије и организације протестују, али није безначајно да је то било у Новом Саду и Београду. Оно што мене плаши је да је то хапшење прошло без потреса и није отворило поље за суочавање са прошлошћу.

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, "Данас"

Имамо идеју (али се не слажемо с њом)

Енвер Хоџај Морам рећи да имам утисак да господин Тадић од понедељка до петка изађе с пет различитих идеја. Једног дана то је подела, другог разграничење, трећег "две Немачке", четвртог специјални статус за Косово... То ми говори да Србија заправо нема идеју шта јој је чинити, односно да припрема своју јавност за признање независности.

Енвер Хоџај, шеф дипломатије самопроглашене државе Косово, "Данас"

Не бојим се никога до Бога (и можда Шутановца)

Патријарх Иринеј Не, нико ме није звао. А и зашто би? Ја сам само рекао оно што осећам и што претпостављам да осећа и боли мој народ.

Патријарх Иринеј, на питање да ли га је неко звао и да ли му је неко замерио зато што је оштро критиковао конференцију НАТО-а у Београду, "Ало!"

За све је (ионако) крив Дража

Ивица Дачић Кад год постоји криза ископавамо Дражу Михаиловића или су криви чланови породице Милошевић. Дајте да завршимо једном с том прошлошћу. Докле ће Милошевић бити алиби за све неуспехе оних који су дошли после њега? Тако бих ја могао да кажем да је за све крив Тито, он краљеви који су владали пре њега...

Ивица Дачић, председник СПС-а, о пресуди којом је суд одузео вилу наследницима Слободана Милошевића, РТС/"Бета"

Сами свој најважнији сусед

Филип Гордон Србија мора да реши питање с Косовом, јер не може се примати у ЕУ нова чланица ако има нерешене односе или неусаглашену границу са важном суседном државом.

Филип Гордон, помоћник државног секретара САД за Европу и Евроазију, за РТС, "Бета"

Само НАТО бомбардује, сви добијају

Ђампаоло ди Паола НАТО-у није требао тај рат. Никоме није потребан тај рат. То није рат. Оно што ми радимо, одговор је на резолуцију Савета безбедности УН која нас све обавезује, укључујући и вас, да заштитимо либијски народ од његовог убилачког лидера.

Ђампаоло ди Паола, адмирал и шеф војног комитета НАТО-а, "Политика"