У моју Скупштину си дошао да живиш?

Јелена Карлеуша Ја никад његово [Драгана Марковића Палме] име и презиме нисам у својим колумнама искористила, ја сам додуше писала о једном мунгосу из Јагодине који штети и угрожава људска права својих суграђана. Кад је реч о Драгану Марковићу Палми, сад ћу рећи да је он један политички идиот који не би требало да седи у Скупштини, он чини јако велико зло овој држави – ја се стидим што постоји неко ко гласа за особу која не може да састави једну просто-проширену реченицу а живи у Скупштини Србије. Срамота ме је што постоје тако социјално неосвешћени људи који могу да слушају такве будалаштине. То онда није моја Влада, није моја држава – као представник млађе генерације учинићу све да у следећих петнаест година, колико ћу бити активна као јавна личност, да такве грешке буду искорењене из Скупштине.

Јелена Карлеуша, естрадна звезда, "Дебата" ТВ "Б92"

И Бог створи јавну личност

Јелена Карлеуша Господине, ја за вас нисам певачица, ја сам за вас јавна личност, чији се глас много више поштује, цени и чује од вашег. Не дозвољавам! Будите лекар, имајте образ, будите етични.

Јелена Карлеуша, естрадна звезда, психијатру и потпредседнику Нове Србије Јовану Марићу, "Дебата" ТВ "Б92"

Причај без дезавуисања да те цео српски свет разуме

Јелена Карлеуша Професор је, нажалост професор који не може директно да одговори на питање. Мора да се бави јако досадном демагогијом – ви, као професор, а мени сигурно не бисте били професор јер не бих имала поштовања према таквим ставовима. Ви, као лекар, који је морао да положи Хипократову заклетву, морате да знате да су сви људи рођени исти... Светска здравствена организација је изнад вас, ви сте атом у том вашем звању... Поменули сте да је хомосексуализам болест, да народу који је апсолутно неук на ту тему правите и дезавуишете, да се бавите личним опсервацијама на ту тему, што се зове – дезавуисање. Говорите језиком који ће сви разумети.

Јелена Карлеуша, естрадна звезда, психијатру и потпредседнику Нове Србије Јовану Марићу, "Дебата" ТВ "Б92"

Забрањено рушење!

Емир Кустурица Овај град се гради да никад не буде срушен, што је сасвим обрнуто од случаја рушења бисте Андрићу у Вишеграду. Овај камени град биће оличење духа Андрићеве литературе, Вишеград ће коначно добити срце и биће му враћен дигнитет. То ће бити град без касарне, кога ће чувати његова традиција и чињеница да је настао из литературе.

Емир Кустурица, режисер, о пројекту изградње Андрић-града/Каменграда у Вишеграду, на конференцији за новинаре с Милорадом Додиком, "Срна"

Немој лажну наду да нам не даш

Тања Фајон Прерано је да се говори о томе шта мора Србија да прихвати или не око Косова.

Тања Фајон, известилац Европског парламента за визну либерализацију за земље западног Балкана, на питање "да ли ће пред Србију пре уласка у ЕУ бити постављено питање признања Косова", за радио "Слободна Европа", "Танјуг"

Своји на окупаторовом

Александар Баљак

* Окупатор је дошао по своје.

* Америка иде из рата у рат. Мало је један Вијетнам за такав хуманистички потенцијал.

* Западни медији су седма сила иза које стоји Шеста флота.

* Добио сам медијски рат. Разбио сам телевизор.



Александар Баљак, афористичар, "Политика"