Пусто (републичко) српско

Милорад Додик Политички циљ РС је да се одбрани од доминације Турака на овом простору и неоосманизма који више нико и не крије.

Милорад Додик, председник Републике Српске, "Вечерње новости"

Провинција под Турцима

Али Риза Чолак Османско царство је трајало 600 година, на почетку је било ратовања да би се проширило и на крају га је било када се империја осипала. Али 350 година су све нације унутар империје заједно живеле. И није било у питању ропство под Турцима, нису то биле ни колоније већ провинције Османског царства.

Али Риза Чолак, амбасадор Турске у Београду, "Политика"

Србодизијаци

Блиц Позивамо принца Вилијама и Кејт Мидлтон да посете наш фестивал, како би искусили луди медени месец и успешно створили наследника краљевства.

Блиц, о позиву британском краљевском пару на сајту фестивала "Муд(р)ијада", незваничног светског првенства у кувању афродизијака и специјалитета од белих бубрега

Лош устав и добар аутономаш

Бојан Костреш Закон о јавној својини ће бити мањкав због тога што је Устав Србије лош. Биће урађено оно што је најрационалније. Ми смо заиста све оно што је могло да се пренесе на локалне самоуправе и покрајину пренели. То што сам ја као аутономаш незадовољан тиме, то је последица тога што је Устав лош, тако да ће се та неправда исправити оног момента када Устав буде европски.

Бојан Костреш, председник радне групе Владе Србије која ради на тексту закона о својини, "Танјуг"

Прагматизам под притиском

Ведран Џихић Није ми баш јасно у којој мери Тадић и Јеремић координирају политику и какав је уопште њихов однос. Делује ми као да је Јеремић убеђен да је будући лидер Србије. И у том несређеном односу између председника и шефа дипломатије, Јеремић прави комбинације с Додиком, а Тадић онда, под притиском ЕУ, повлачи прагматичне кораке. Такав корак је било и хапшење Ратка Младића.

Ведран Џихић, сарадник Центра за трансатлантске односе Универзитета Џонс Хопкинс у Вашингтону, "Данас"

Први до четвртог по реду (слева) до Путина

Мића Јовановић Светски јавни форум "Дијалог цивилизација" сврстава се међу најутицајније институције на свету. На његовом челу јер Владимир Јакуњин, човек кога обично виђате како седи четврти по реду са леве стране премијера Владимира Путина. Иначе је и председник "Руских железница". Иако се главна конференција увек одржава на Родосу, Јакуњин је први пут дозволио да се она одржи на неком другом месту, и то на Мегатренд универзитету. У сваком случају, ово није добро само за Мегатренд него и за Србију.

Мића Јовановић, ректор Мегатренда, о довођењу "светске елите у Србију", "Курир"

Предмет (срдачног) обожавања

Мирјана Марковић У затвору је био, како да вам кажем, апсолутно предмет велике срдачности. Топле и искрене. Сви су га волели. Просто су га волели. Он је један добар човек. Он просто емитује потребу да га волите.Он би и данас био жив да није завршио у Хагу, где су га, убили лековима.

Мирјана Марковић, удовица председника СРЈ Слободана Милошевића, о свом супругу, за хрватски лист "Обзор", "Ало!"