Како освојити, задржати и отарасити се гласача

Ивица Дачић СПС мора да направи план освајања великих градова, јер не желимо да се китимо добрим резултатима у најмањим општинама у Србији, него да освојимо градове као што су Београд, Крагујевац, Ниш и Нови Сад.

Ивица Дачић, председник СПС-а, у Крагујевцу, "Бета"

За живот без (српског) жига

Бајрам Реџепи Биометријске личне карте Срби ће морати да мењају, морају да се укину српске. Србија признаје косовске личне карте и сада нема разлога да их не изваде.

Бајрам Реџепи, "министар полиције Косова", "Политика"

О раном кукурикању

Томислав Николић Предлагао сам да се одмах поведу преговори о статусу. Али, овде свака власт води своју политику о КиМ и свака га удаљи за десет корака од Србије. Не постоји национални план за најважније питање. Је ли, можда, план то што Дачић кукуриче о подели, па да сачекамо хоће ли завршити у лонцу? Или, кад лупи глупост равну велеиздаји да треба да будемо суседи са Великом Албанијом?

Томислав Николић, председник СНС-а, "Вечерње новости"

Беле овце против црних медведа

Наташа Кандић Немам појма шта значи недодирљив, ја сам у трамвају, увек сам јавно доступна свакоме. Зову ме људи, мој телефон је доступан и кућни и у канцеларији, не знам шта то значи. Никад нисам била бели медвед, али бих јако волела да јесам, баш ми се допада да ми неко додели тај статус. Све што је икада добила су признање општине Тутин и једне организације за људска права из Лесковца.

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, о критици Драгана Поповића, директора Центра за практичну политику, "Политика"