Смрт фашистичким иконама, слобода народу и народностима

Милутин Мркоњић За Југовића сам први пут чуо недавно у једној телевизијској вести како на Ади Циганлији неко нешто копа те сам се обрадовао да има градитеља које ни ја не познајем. Испоставило се, да се на београдском прелепом излетишту тај Југовић и група истомишљеника окупљају, не да граде, већ разграђују и ово мало српске слоге и крхког јединства народа и народности са којима тај народ живи и ствара, после тешких искушења ратних и осталих олуја које је на својим плећима издржао. Југовић тражи остатке Драгослава Михаиловића, по многима једне од највећих фашистичких икона на овим просторима, а за мене изјављује да је боље да градим, уместо да обожавам злочинце.

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру и потпредседник СПС-а, одговарајући потпредседнику СПО-а Александру Југовићу, "Бета"

Слепи коридор

Александар Југовић Не верујем да би ико после судских пресуда, рецимо за атентат у Будви на Вука Драшковића и за убиство Ивана Стамболића, био спреман да у коалицији буде са убицом. Уместо слепе љубави коју гаји према злочинцима, Мркоњићу би боље било да се бави коридорима.

Александар Југовић, потпредседник СПО-а, чланице владајуће коалиције, о изјави Милутина Мркоњића да је Милошевић творац и идеолог и ове данашње коалиције, "Бета"

Православна (ипак) етика и дух економског црногорцизма

Игор Лукшић Православна црква треба да буде обједињена и чини нам се сасвим логичним да као таква, духовно и традиционално утемљена, буде важна подршка држави Црној Гори, јер је доминантно становништво у Црној Гори, ипак, православно. У сваком тренутку ћу бити саговорник да решимо свако питање од интереса Црне Горе с једне и православне организације с друге стране. Али, ћу исто тако бити чврсто на позицији да ниједна радња не може угрозити економски интерес Црне Горе.

Игор Лукшић, председник Владе Црне Горе, "РТС"

Певање не сме да трпи због државних обавеза

Ивица Дачић Верујте да када одем у неку званичну посету, прво питају за певање, па тек онда око државних ствари. А када дође неко од колега министара, после вечере обично запевамо.

Ивица Дачић, заменик председника Владе и министар полиције, "Прес"