Пижама парти

Александар Тијанић Мирно прихватам смену ако је, у ноћи свог тријумфа, Томица обнародује - обучен у своју легендарну пижаму са медведићима. Исту пижаму у којој је одлучно умро, својом вољом, на суровој нултој оскудацији, борећи се за изборе одмах. Или за осам месеци. Или тако некако. Ону пижаму у којој је Томица, као друг Лењин у стакленом саркофагу, сат-два пре смрти био изложен погледима верника на тргу испред српске Скупштине. Где и сад почива.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, о најави председника СНС-а Томислава Николића да ће га "сменити исто вече, кад дође на власт", РТС

У сваком Србину са никнејмом лежи масовни убица

Војин Димитријевић Брејвик би могао да добије своје следбенике у Србији. Ја то могу да замислим, то могу бити сви они који исписују своје блогове под разним никнејмовима [надимцима], то су особе које своје фрустрације хоће да одбране. Верујем да ће бити таквих и овде, јер има довољно лудака, иако нисам стручан за ту област, мислим да има довољно имитатора.

Војин Димитријевић, Београдски центар за људска права, о Норвежанину Андерсу Брејвику који је оптужен да је убио 76 људи, "Б92"

Једно буренце за целу Србију

Александар Вучић Желимо да с домаћинима директно разговарамо о њиховим проблемима и видимо како у будућности можемо да им помогнемо. Кад се иде у госте, носи се пригодан поклон, па смо се одлучили за ракију председника наше странке. Некад се скупи пола села кад дођемо, па сви причамо. У местима где има великих домаћинстава и газдинстава идемо код домаћина. Тада носимо ракију и могу вам рећи да се још нико није пожалио.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о ракији коју пече Томислав Николић, "Курир"

А у руке Николића Томе бића свака Србија убојита

Томислав Николић Ја о пензији размишљам одавно, и да је Србија у правим рукама, не бисте ме уопште виђали. Али, ако ја одем у пензију, коме ће остати Србија?

Томислав Николић, председник СНС-а, "Прес"