С дела на речи (и изборе)

Борис Тадић Са великим задвољством изаћи ћу на наредне изборе, јер смо учинили доста у претходном периоду. Ја и ДС, за разлику од оних који би могли бити наши политички конкуренти, имамо иза себе доста резултата. Конкуренти ДС-а нити имају дела иза себе, нити је било шта остало иза њих тамо где су били на власти.

Борис Тадић, као председник ДС-а, РТС

Тапија на Косово и аусвајс за ЕУ

Томислав Николић Јасно сам од комесара добио уверавања, чак је и написао, да не постоји никакв формалан захтев ЕУ у вези са признавањем независности Косова и Метохије од стране Србије, да би то био услова за статус кандидата или евентуално чланство.

Томислав Николић, председник СНС-а, после састанка са комесаром ЕУ за проширење Штефаном Филеом, РТС

Биће скоро пропаст света (нек пропадне није штета)

Јелена Карлеуша Сањала сам да сам председница државе, да имам 46 година и да сам први женски председник Србије. То наравно звучи немогуће. Али некад је звучало и немогуће да амерички председник буде црнац или да Карлеуша бистри политику у НИН-у...

Јелена Карлеуша, естрадна личност, "НИН"

А ја јадна не разумем (волим обадвоје)

Јелена Карлеуша Њихову политику не разумем претерано, нити је пратим, али осећам их као људе. Тако ће Ивица Дачић бити сигурно нови премијер. То сам најављивала још пре годину дана у колумнама у "Куриру". Када су ме питали, недавно, ЛДП или СПС, одговорила сам - и ЛДП и СПС. Можда не данас, али сутра ће те коалиције бити, ма колико то изгледало немогуће. Сматрам да је Чедомир Јовановић неко ко вуче једно онако, поред београдске елите, грађанско друштво у Србији, које мора да се пробуди, које мора да има своје мишљење.

Јелена Карлеуша, естрадна личност, "НИН"

Шта је можда добро, шта нам свакако не треба

Ђорђе Вукадиновић Просто се не зна ко је због њеног београдског наступа био срећнији и задовољнији – да ли "мондијалисти" или "патриоте". А признајем да ни мени није било сасвим мрско. Ем је жена отворена, ем је прилично истерала на чистац тренутну неодрживост официјелне политике "и Косово и ЕУ", ем је својом бруталношћу код домаћина исцедила неку, колико-толико нормалну државничку реакцију.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, о посети Ангеле Меркел, "Политика"