Мирни живот у Грачаници

Бојан Стојановић Не прети нам више опасност да ће неко погинути од бомбе. Ипак, муче нас други проблеми. Грачаница нема позориште, нема спортских активности, нема високообразоване људе. Још већи проблем је што овде ником више и не фали то позориште. Јужно од Ибра међу Србима ви не можете да нађете ниједног човека који свира виолину. Како ћемо то да решимо? Када ћемо ми имати неку девојчицу одавде која ће имати прилике да свира у "Миланској скали" или у Београду? То је истинска трагедија једног народа, то су прави проблеми!

Бојан Стојановић, градоначелник Грачанице, изабран на изборима које је организовала Приштина, "Ало!"

Црни вам такав бели шенген

Бојан Стојановић Говорили су нам да не прихватамо косовска документа, али погледајмо ствари овако: дошао је бели шенген и сви Срби изузев нас са Косова имају права да путују. Прича се да ће и косовски Албанци да добију бели шенген и, да смо послушали Београд да не узимамо косовске пасоше, сви би ишли слободно у Европу, а балканско блато би остали да чувају косовски Срби!

Бојан Стојановић, градоначелник Грачанице, изабран на изборима које је организовала Приштина, "Ало!"

Српска се труба из Русије чује

Александар Конузин Има ли међу вама Срба? НАТО и Кфор крше мандат и Резолуцију 1244 подршком Албанцима, а вас је баш брига!

Александар Конузин, руски амбасадор у Београду, на конференцији "Београдског безбедносног форума", "Смедиа"

Дијалог Бога моли

Ивица Дачић Сила Бога не моли, али не постоји друго решење осим дијалога. То је став Владе Србије, како не би ниједним потезом допринели већим сукобима. Приоритет је сачувати мир и нерве.

Ивица Дачић, председник СПС-а и министар полиције, о ситуацији на КиМ, "Бета"

Парламентарни избори за председника

Томислав Николић Биће неприродно да Српска напредна странка победи на парламентарним изборима, а да Тадић и даље остане да седи у оном свом председништву на Андрићевом венцу без икаквих полуга власти и можда чак буде принуђен да поднесе оставку.

Томислав Николић, председник СНС-а, "Данас"