Чекајући званичан позив (из МУП-а)

Хашим Тачи Тог дана кад будем званично позван, као премијер Републике Косово.

Хашим Тачи, "премијер Косова", одговара на питање "За почетак, када намеравате да посетите Београд и под којим условима?", "Данас"

(Анти)фашистички првоборац

Ненад Чанак Надирућем фашизму у Србији могуће супротставити само активним антифашизмом.Они се размножавају као и свака нечист, као и свака покора, као и све оно што је зло, што је прљаво, што не заслужује да не постоји. Неки кажу да није демократски ово што говорим, а ја ћу поновити по хиљадити пут: фашисти не заслужују да постоје.Кажу да треба да сачекамо да неко буде осуђен. А ја вас питам да ли је Адолф Хитлер доживео пресуду - није. Да ли је Слободан Милошевић доживео пресуду - није.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, "Бета"

Повратак Џедаја (у Војводину)

Миленко Јованов Све те егзотичне групе које ће се на попису изјаснити као Лилипутанци, Џедаји или Војвођани су интересантне и духовите себи, али је овде на делу још један покушај стварања заметка из кога ће се изродити нешто што смо већ видели у Црној Гори и што ће се завршити још једним распарчавањем Србије.

Миленко Јованов, функционер ДСС-а, о позиву да се на попису становници Војводине изјасне као Војвођани, РТС

Привремени Европљани

Бехљуљ Бећај Север Косова који је проблематичан треба претворити у један привремени европски регион у коме ће Еулекс спроводити европске законе.

Бехљуљ Бећај, аналитичар из Приштине, "Бета"