Мира (нам) не да мира

Александар Конузин Мира Марковић се легално преселила на територију Руске Федерације и њен боравак у нашој земљи је потпуно у складу с руским и међународним правним актима.

Александар Конузин, амбасадор Русије у Београду, о бившој супрузи Слободана Милошевића, "Курир"

Обувени да убију (у појам)

Гордана Поп-Лазић Да неће можда да нам одреде који модел ципела ћемо да носимо или председници Скупштине забране да носи ципеле скупље од 10.000 динара?

Гордана Поп-Лазић, посланик СРС-а, поводом увођења кодекса понашања и облачења у Скупштину, "Прес"

Напредњачки је не опраштати

Велимир Илић Ако после избора на власт дође коалиција коју предводи Срспка напредна странка не сме бити опраштања као после 5. октобра 2000. године, јер је садашња власт упропастила и опасно задужила Србију.

Велимир Илић, председник НС-а, "Блиц"

Разумите Чеду да бисте га више мрзели

Чедомир Јовановић Тачно је да 70 одсто Србије мене мрзи више него Италијани оног капетана кукавицу и нисам срећан због тога, али не мислим да се са тим помирим и да ћутим. Ако нас тих 70 одсто данас не разуме, разумеће нас сутра.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Танјуг"

Наставак искорака другим средствима (шамарима)

Емир Кустурица Да сам на месту председника Тадића, прибегао бих једноставном решењу. Председник свакоме од "пријатеља", пре свега београдских, који сада бране предлагача "цивилизацијског искорака" и бране тезу да су нам два председника и патријарх бољи мртви него живи – треба да залепи шамарчину!

Емир Кустурица, режисер, на питање о Андреју Николаидису и његовом ставу да би активирање експлозива у дворани Борик у Бањалуци представљало "цивилизацијски искорак", "Вечерње новости"

Десет (полицајаца) против једног (искорака)

Ивица Дачић Нико нема право да подржава убице и терористе, нарочито нема право то да буде државни службеник. Ево, и Чедомир Јовановић, коме су председника убили, сада брани некога ко каже да је убиство цивилизацијски искорак. Па зашто онда десет полицајаца сваки дан чува Чедомира Јовановића?

Ивица Дачић, председник СПС-а и министар полиције, "Танјуг"