Party time

Милан Милутиновић То значи забаву за све.

Милан Милутиновић, председник Србије, одговара на питање шта значи непристајање тзв. ОВК на разоружање, "РФИ"

А где се брани Србија?

Љубиша Ристић Русија се брани у Југославији!

Љубиша Ристић, председник ЈУЛ-а, ТВ "Студио Б"

Радост живљења

Изјаве.нет Ја сам пензионисан после 40 година рада, опљачкан сам од свих и свега ми је доста. Понекад пожелим да цела земља плане и да све изгори заједно са мном.

неименовани пензионер из Београда, у анкети, "Дневни телеграф"

Јунак & мудрац

Стојан Церовић У првом чину увек видимо нашег јунака како брани сваку стопу домовине, диже народ на ноге и проклиње издајнике, а у другом, исти јунак постаје мудрац који налази излаз из немогуће ситуације, спасава исти народ, позива га да мирно седне и проклиње исте издајнике. Народ и издајници су се мало уморили – нити им се устаје, нити издаје – али јунак-мудрац на то не обраћа пажњу, није му више ни важно, он зна своју улогу, једину коју је савладао и има да је игра до бесвести.

Стојан Церовић, новинар, "Време"

Кризно жариште звано ГСП

Богдан Тирнанић Контролор упуцао путника без карте и док је овај издисао наплатио му казну - тако ће, колико сутра, изгледати неки новински наслов. Или - Путници линчовали контролора, обесивши га о струјну мрежу. Зато избегавајте јавни саобраћај. Шетајте. Има и других начина да се уђе у историју сем да се буде прва жртва општег покоља и масакра.

Богдан Тирнанић, коментатор, "Дневни телеграф"

Рат је наставак пословних веза другим средствима

Фрањо Туђман И у раздобљу када су хрватска подручја потпала под Отоманско Царство, и у тадашњим су политичким приликама хрватски и турски народ били повезани пословним и другим односима, као и цивилизацијским утјецајима, иако су били оружано сучељени.

Фрањо Туђман, председник Хрватске, приликом проглашења почасним доктором Универзитета у Анкари, "Седмица"

Разуларени песимизам

Изјаве.нет Сувише сам велики песимиста да бих бринула.

Вукица Ђилас, ћерка Милована Ђиласа, "Вашингтон пост"

Кафићи - дрогићи

Срђа Поповић И мене то јако подсећа на једну причу о Пепељуги у којој се у 12 сати увече кочија претвара у бундеву, кафићи и дискотеке се претварају у места у којима се продаје дрога, алкохол и оружје. Чуди ме само што неко није поткрепио то тезом да марихуана, хероин и друге супстанце не делују пре поноћи.

Срђа Поповић, београдски одборник ДС-а, коментарише идеју да локали раде до поноћи, Радио "Б92"

Кутлешић као народни саветник

Михал Рамач Кад би му сутра Кутлешић саопштио да је управо свануо 20. август 1313. године, народ би поверовао и похрлио на митинг, мада је исти у међувремену отказан. Ко не верује, нек погледа оне сто скачу с Његовом сликом по Паризу, Лондону или Хагу (ђе баш тамо?).

Михал Рамач, последњи глодур "Наше борбе", "Данас"

Ко (не) одлучује

Раде Божовић Нису они госпођа Олбрајт... не одлучују студенти, одлучујемо ми.

Раде Божовић, нови декан Филолошког факултета у Београду, "Бета"

Ненадлежност

Милан Панић Имао сам информације да ће се ово десити. Али, знате, ја дисциплиновано и нормално размишљам и не разумем ненормалне људе и њихове поступке. Ово је случај за психијатра, а ја то ипак нисам.

Милан Панић, председник ICN-а, "Време"

Политички рукољуб

Изјаве.нет Уздам се, само и помало, у симболику кинеског лунарног календара: лањског фебруара, када је завладао крвожедни тигар, почеле су и 'завршне операције' на Косову. Сада је већ година плашљивог зеца, па би требало да завлада мир. Макар из страха! Још кад би се и српски зец охрабрио и отерао тигра нам... Ни то није решење? Није, али... Знате ли зашто Пољаци, приликом поздрава, женама обавезно љубе руку? Па, зато што се од нечега мора почети...

Никола Бурзан, колумниста, "Данас"

Небунтовници са разлогом

Игор Старовић О политици не певамо, на ту тему бисмо могли само да кукамо. Прошло је време Џонија Штулића и бунтовништва. Најбоље је да певамо о оном што нас све највише занима - о љубави.

Игор Старовић, вођа групе Дивљи кестен, "Дневни телеграф"