С нама није сјајно, с њима још несјајније

Јелена Триван У Србији се не живи сјајно, али живеће се горе ако будућност предамо онима који четири године пишу програм.

Јелена Триван, потпредседница ДС-а, о томе како "СНС обмањује јавност пласирањем лажних података", "Курир"

Хендикепиран никаквим људима (и још горим правницима)

Војислав Шешељ Ја сам у току овог процеса имао велики хендикеп, и због тога дубоко жалим. Ја сам очекивао да ћу у овом процесу имати наспрам себе неке способне тужиоце, неке истакнуте правнике, неке интелигентне људе. И да ће то бити онда дуел на равној нози. Нажалост, ја сам овде у судници против себе имао слабо образоване људе, никакве правнике, никакве професионалце, људе без икаквих моралних скрупула.

Војислав Шешељ, у завршној речи пред Хашким трибуналом, "НСПМ"

Ако је дипломир'о није докторир'о

ДС Позивамо Томислава Николића да, сад кад је дипломирао економију, ради на томе да савлада и основне економске показатеље и изађе пред грађане са истинитим подацима, а било би добро и с макар једним резултатом који је за Србију постигао за 22 године бављења политиком.

ДС, у саопштењу, "Курир"

Просјачким штапом увеличати скуп

Драган Тодоровић Ако човек у Србији може да изнајми новинаре, зашто не би и пензионере или друге социјално угрожене категорије да својим присуством увеличају нечији скуп? Све је могуће и ако је ваша прича тачна, онда је жалосно што је режим Бориса Тадића довео људе до просјачког штапа и принудио их да се и овим баве.

Драган Тодоровић, заменик председника СРС-а, о тврдњи да странке изнајмљују симпатизере за 10 евра, "Ало!"

Часно темпирана бомба

Момир Булатовић Другарица Марковић не спомиње конкретна имена и нечасне поступке... Али све што је прећутано, јасно је наговештено, све ми личи на темпирану бомбу и надам се да никада неће експлодирати.

Момир Булатовић, некадашњи премијер СРЈ, о новој књизи Мирјане Марковић, "Данас"

Загробна борба

Војислав Шешељ Ако ускоро умрем, борбу против Трибунала наставићу и из гроба.

Војислав Шешељ, у завршној речи пред Хашким трибуналом, "еНовости"

Тај кад ухвати је неизлечиво

Војислав Шешељ У заверу против мене и СРС биле су умешане и обавештајне службе САД, Велике Британије, Француске и Немачке. Против мене лека нема.

Војислав Шешељ, у завршној речи пред Хашким трибуналом, "Восток"