Ако (наш) председник поднесе оставку, консултоваћу се са (својим) председником

Славица Ђукић-Дејановић Ако председник Србије Борис Тадић поднесе оставку, одлуку о датуму одржавања председничких избора донећу у консултацијама са свим потенцијалним учесницима изборне трке, посебно са лидером Социјалистичке партије Србијe Ивицом Дачићем.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине Србије и потпредседница СПС-а, "Фонет"

Експерт за штампање пара

Душан Бајатовић Привреда је остала без новца и ја бих натерао банке да је кредитирају по повољним каматама. Такође бих користио девизне резерве за пројекте у привреди, чак и штампао новац, јер верујем да то не би подигло инфлацију.

Душан Бајатовић, потпредседник СПС-а и директор Србијагаса, "Блиц"

Одбегли (коалициони) партнер

Ивица Дачић Пред прошле изборе, у петак, у време предизборне ћутње, био сам код Коштунице. Међутим, није могао да ме прими "јер је био заузет", а примили су ме Никитовић и Михајлов, и рекли ми – "Ивице, ти нама не требаш. Ми ћемо са Шешељем и Николићем да направимо владу. Али, ми ћемо те узети, иако нам не требаш". Ја сам рекао – "Хвала Вам, немојте да ме узимате"!

Ивица Дачић, председник СПС-а, "Упитник" РТС-a

Плави круг (и поред њега кулен)

Синиша Ковачевић У овом тренутку, Друштво хералдичара из Војводине је најближе предлогу у коме ће на плавој подлози, која симболизује широко банатско небо, бити смештене две жуте главице футошког купуса, као симбол бачке плодности, а између те две главице поносно ће се усправљати сремачки кулен, као симбол Срема и његове снаге и љутине.

Синиша Ковачевић, драмски писац и члан Председништва ДСС-а, о Четвртој војвођанској конвенцији, "Бета"