Америчка политика у немачком аранжману

Огњен Прибићевић За разлику од 2008. за Запад је сада било небитно да ли ће победити Николић или Тадић. Досадашња српска влада није испунила једину ствар која је њима битна а то је Косово. Ту пре свега мислим на Вашингтон као најважнију чланицу ЕУ - морамо то стално да подвучемо. Ова немачка "тврда" политика према Србији није никаква самостална немачка политика, већ политика која се договара са Вашингтоном који је веома незадовољан колико енергије и труда се троши, а та ствар око Косова није завршена.

Огњен Прибићевић, политички аналитичар и бивши амбасадор Србије у Немачкој, "Упитник" РТС-а

И Косово и банкрот

Огњен Прибићевић У једној перспективи која долази, видећете врло брзо како ће се правити конекција између пара које нам требају, без којих бисмо практично банкротирали, и решавања проблема Косова.

Огњен Прибићевић, политички аналитичар и бивши амбасадор Србије у Немачкој, "Упитник" РТС-а

Улажем Динкића и дижем на 126

Цвијетин Миливојевић Дачић је пронашао свог "плишаног меду" у лику Динкића [...], којим може да се "игра" са Борисом Тадићем у овој фази постизборног надгорњавања када треба окупити тих "чаробних 126". Он је добар "улог" Дачића против Тадића.

Цвијетин Миливојевић, политички аналитичар, "Један на један" РТВ-а

Патуљци за скупштинским (шведским) столом

Владимир Гоати Удруживањем у предизборне коалиције патуљасте странке су се лукаво досетиле како да прескоче изборни праг од пет одсто и домогну се парламента као великог брода са шведским столом. Тако је парламент постао "митинг поинт" великог броја политичких партија које се после уласка у парламент у предизборним коалицијама развајају на непредвидив начин, што често није по идеолошким и политичким критеријумима и чиме се само повећава политичка неизвесност у земљи.

Владимир Гоати, председник организације "Транспарентност Србија", "Блиц"

Пут којим се брже иде – од Равне горе до Евроатланте

Међународни институт за безбедност Вук Драшковић је својим активностима и јавним наступима представљао јавности Србије све предности учешћа земље у безбедносном систему као што је НАТО, и истовремено грађанима Србије приближавао евроатлантске вредности одлучно и на најразумљивији начин, тако што је ову важну тему померио са емотивног на рационално становиште.

Међународни институт за безбедност, о проглашењу Вука Драшковића за "евроатлантску личност године", "Танјуг"