Шта год да је урадио, мени је мало

Хашим Тачи Руковање с бившим председником Србије Борисом Тадићем било је премало и прекасно, јер он то није учинио као председник Србије.

Хашим Тачи, "косовски премијер", интервјуу за хрватски "Глобус", Танјуг

Више од лажи, мање од преваре

Добрица Ћосић Никада нисам трговао Косовом. Никада га не бих предао, ни цивилизовано, ни ратом. Оно што је моја стара идеја, коју сам јавно предлагао и образлагао, била је - подела Косова. Или тачније, територијално разграничење са Албанцима. [...] Не разумем зашто ме новине и даље тако олајавају, тумаче и преводе. То је више од лажи и преваре. Ваде полуреченице, па цитирају као ставове.

Добрица Ћосић, писац, реагујући на наводе медија који су "цитирали" његов тобожњи став "да Србија мора да цивилизовано преда Косово", "Вечерње новости"

Великорегионске идеје

Борис Тадић Очекујем од [Томислава] Николића да води рачуна о интересима српског народа, што значи да великосрпске идеје морају нестати из његових мисли и речи [...]. Апелујем и на лидере црвено-црне коалиције да буду суздржани и да ни по коју цену не поништавају достигнућа у региону.

Борис Тадић, председник ДС-а, интервјуу за хрватски "Глобус", "Танјуг"

Оставинска расправа

Реџеп Тајип Ердоган Када сам [својевремено] посетио [Алију Изетбеговића] у болници у Сарајеву, рекао ми је - "Остављам ти Босну у аманет. Босна је оставштина Османлија", још се сећам ових речи.

Реџеп Тајип Ердоган, премијер Турске, приликом посете Босни и Херцеговини, "Срна"

Вукова одбрана у УН гамбиту

Вук Јеремић Док год Србија председава Уједињеним нацијама, а то је наредних годину дана, [пријем Косова у УН] би могао да се деси само преко мене мртвог.

Вук Јеремић, одлазећи министар иностраних послова Србије и председавајући Генералне скупштине УН 2012-3, РТС