Претерана употреба благих шамара

Илија Радуловић Свештеникове речи на саслушању прекјуче биће темељ наше одбране. Оне гласе: "Ја сам се борио да му спасим живот, и спасавајући га, проузроковао сам његову смрт." [...] Покушао је разговором и благим шамарима да га одврати од странпутице [наркоманије].

Илија Радуловић, адвокат свештеника Бранислава Перановића, оптуженог за убиство штићеника Небојше Зарупца у центру за одвикавање од наркоманије "Сретење", "Данас"

Он има свој ресор (који је мој)

Милутин Мркоњић Много је лакше сањати, него нешто остварити. Када бих био малициозан, могао бих да кажем да он [Велимир Илић] ништа није урадио, али то ме не интересује и нећу да улазим у то, он има свој ресор и то је његова ствар.

Милутин Мркоњић, министар саобраћаја, у оцени предузећа "Коридори", РТС

Прво закон, ондак на пут (коридор)

Велимир Илић Нећу то толерисати и увешћу све послове на Коридору у законске оквире, уз подношење кривичних пријава ако буде потребно. [...] Ја сам ресорни министар за Коридор 11 и нећу да ми нико више улази у посао и смета.

Велимир Илић, министар грађевине и урбанизма, о Коридору 11 који нема ниједну грађевинску дозволу због нерешених имовинско-правних односа, РТС