Културни аташе за туризам

Светлана Ражнатовић Добила сам понуду да постанем амбасадор Гуче и подржим туристички и културни развој овог града и Сабора трубача и са задовољством сам то прихватила.

Светлана Ражнатовић, фолк певачица, након концерта на завршној вечери 52. сабора трубача у Гучи, "Прес"

Не мењам (ратничке) боје

Вук Јеремић Нанета је штета угледу Србије, очи међународне заједнице упрте су сада у нас. Није истина да мењам страначки дрес. У Њујорку носим дрес репрезентације и немам никакве даље планове, нити сам са Дачићем разговарао о [преласку у СПС].

Вук Јеремић, председавајући Генералне скупштине УН 2012-3, поводом навода у листу "Курир" да је Драган Ђилас дао Борису Тадићу рок од две недеље "да очисти странку или ће је он напустити", "Танјуг"

Банатско-бачки-сремски фронт

Александра Јерков Лига социјалдемократа Војводине сматра да је "војвођански фронт" сувише озбиљна ствар да би чекали крај нечијег годишњег одмора. Овај фронт не треба окупљати, јер је у Влади и Скупштини Војводине већ формирана већина. [...] ЛСВ је увек била у "војвођанском фронту" и никога неће чекати. Већ контактирамо са свима и на локалном и на републичком нивоу, осим ЛДП, јер њих не видимо у овоме.

Александра Јерков, портпалор ЛСВ-а, "Данас"

Бруталне специфичности

Ненад Чанак Аутономистички фронт у Војводини се ствара сам од себе, ескалацијом ароганције политичких структура из Београда према Војводини. Реч је о бруталном игнорисању специфичности Војводине.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, "Бета"

Кишобран као (социјални) сунцобран

РТС Грађани и привреда одавно су научили да банке нису социјалне институције, већ да нуде кишобран кад је сунце, а траже да се новац врати кад почне киша.

РТС, поводом очекивања Млађана Динкића да банке почну да одобравају повољне кредите привреди

Наше право да (не) очекујемо превише

Томислав Николић Имали смо право да очекујемо од њих медаље, а они су имали право да нас опомену да не очекујемо превише.

Томислав Николић, председник Србије, беседа приликом дочека олимпијаца Србије на аеродрому "Никола Тесла", "Танјуг"