Ваљда није

Зоран Ђинђић Није ваљда баш све што је Мирко Марјановић радио било тако да то нико други не треба да ради.

Зоран Ђинђић, премијер Србије, поводом примедбе да је протокол његове посете Суботици сличан прошлогодишњој визити Мирка Марјановића

Све је (не)могуће

Мирољуб Лабус Све је могуће у овој земљи.

Мирољуб Лабус, потпредседник Савезне владе одговара на питање је ли могућ пад владе

Све је (не)могуће

Изјаве.нет Код нас још увек владају људи из СПС-а и ЈУЛ-а, а како ствари стоје чини ми се да је и Тито жив.

Митар Аврамовић, председник АСНС Беочинске цементаре, "Данас"

Само да смо добростојећи

Божидар Ђелић Морамо се одлучити да ли хоћемо да будемо средње развијена европска земља или добростојећа афричка.

Божидар Ђелић, министар финансија Србије, конференција за новинаре

Шта је све какано

Петар Луковић Данас, 2001. године, дошли смо у једну чудну ситуацију, да се много више слажу Луковић и Драшковић, него Луковић и Ђинђић или Луковић и Коштуница са којим не могу да се сложим ни око чега... Можда је ово и горе, Милошевић бар није покушавао да национализам и све остало лудило спроведе кроз институције система. Ускоро ће се у школама рецимо, предавати веронаука. У свакој нормалној земљи та ствар би се поставила на нивоу смеха. Ако се у овом тренутку споје оваква држава и оваква Црква, ту будућности нема. Можемо онда сви да одемо из земље. Помисао да ће деца у школи учити о патријарху Павлу, православљу... звучи гадно. Постоји Интернет, постоје компјутери, треба да се бацимо на комуникацију, да комуницирамо са светом и међу собом, а не да се завлачимо у некакве катакомбе. То је не само ружно, већ и ужасно опасна ствар... Па је онда неком пало на памет да Коштуницу кандидују за председника, само да знам ко је - јебао би му мајку једнога дана... Милошевић ми је бар физички био симпатичнији од Коштунице...

Петар Луковић, новинар, "Српска реч"

Чекала сам, чекала...

Зоран Анђелковић Баки Стицајем околности нисам одмах могао да примим Марију Милошевић, она се изнервирала док је чекала и разбила неки компјутер у просторијама наше странке.

Зоран Анђелковић Баки, генсек СПС-а, "Блиц"

Чекала сам, чекала...

Бранислав Ивковић Било смо и шмекери и људи, али смо и грешили, тако да ћемо, када се вратимо на власт, бити још већи шмекери и већи људи.

Бранислав Ивковић, социјалиста, "Седмица"

Чекајући 'ватање

Миливоје Глишић Сада знате пошто смо се продали. Сачекајте да видите колико смо се продали. За сензацију увек има места и времена. Сачекајте да нас ухватите...

Миливоје Глишић, новинар & лауреат Браће Карић, "НИН"

Бојанине кућне чаролије

Бојана Лекић Пошто је јасно да је око свега било много кухиња, схватила сам да сам - иако сам пуних 16 година у браку, а имам 34 године - пропустила неке лекције из кувања, па ћу најпре једно време да се држим свог кућног шпорета. После ћу да видим.

Бојана Лекић, бивши уредник ТВ "Б92" & лауреат Браће Карић, "НИН"

Умерено-г(л)адна клима

Шандор Пал Овде је клима још и добра у односу на оно горе. Овде нико не опструира, јер никоме није у интересу да остане гладан.

Шандор Пал , посланик ДОС-а, о атмосфери у скупштинском ресторану, "Свет"

Штрумпф и гаргамели

Александар Тијанић Ја не знам шта сте ви чули око тог наслова. Ја веома волим и ценим емисију 'Маска' и мислим да се тај поднаслов не односи на стрип, односи се на величину и бројност напада на једну особу.

Александар Тијанић, бивши потпредседник "БК групе" за медије, поводом информација да је смењен због прилога "Гаргамел и штрумпфови" у коме су главни актери Владан Батић и посланици, "Б92"

Најпрва лига

Изјаве.нет Да би се грађанство сачувало од фудбалске мафије, треба направити двочлану лигу - од Звезде и Партизана - па нека међу собом решавају ко је 'најбољи', како год хоће - лоптом, парама, пушкама, бомбама...

М. Ј., у тексту "Вуците се у Београд", "Независна светлост"

Тко вриједи стрнџа се

Изјаве.нет Момачка рука није смела даље од девојачког појаса, јер онда се прелазило на 'велико' стрнџање, а то родитељи нису дозвољавали. Девојка која се није стрнџала, тешко је могла да се уда. Мајке су синовима говориле: 'Узми ону коју су многи стрнџали. Та ти вреди!'.

Тимочани, који се радо сећају древног обичаја - стрнџања, "Глас јавности"

Лајка, Месец и, наравно, Џеј

Џеј Рамадановски Никада у животу нисам преварио жену. Зезам се са девојкама, и то је крај. И шта је ту лоше? Је л' треба да излазим са мушкарцима пошто је то у моди? Ја знам да је Лајка одавно отишла на Месец и никада не бих могао да будем Мајкл Џексон и спавам са животињама или Џорџ Мајкл који са мушкарцима иде у WC.

Џеј Рамадановски, фолк звезда, "Блиц"