Нема бесплатног ручка, има (скоро) бесплатне легализације

Велимир Илић Легализација ће бити скоро бесплатна. [...] Објекти који нису на траси [аутопута] могу се легализовати одмах и ми смо предлагали да власник са поднетим захтевом нерешеним дуже од три месеца, може по истеку тог рока да почне да гради као да има грађевинску дозволу.

Велимир Илић, министар грађевине и урбанизма, "Танјуг"

Валоризацијa сопствених учинака

РТС "Олбрајт капитал менаџмент", компанија коју води Мaдлeн Олбрајт, бивша државна секретарка САД у време бомбардовања СРЈ, жели да купи Пошту и телекомуникације Косова. [...] Пре нешто више од два месеца, пензионисани амерички генерал Весли Кларк, који је био командант снага НАТО-а током бомбардовања СРЈ, затражио је од приштинских власти лиценцу за истраживање резерви угља од којих би се производила синтетичка нафта.

РТС, преношење писања хрватског портала „Business.hr“ и приштинског листа „Коха диторе“

Из Милована у Драгана

Жарко Пуховски У Београду сам чуо један виц који је мало неугодан, али има истине. Каже да је између [Бориса] Тадића и Броза разлика у томе што се Броз на време обрачунао са Ђиласом. Мени се чини да тај опори виц добрим делом указује на проблем.

Жарко Пуховски, аналитичар и професор Филозофског факултета у Загребу, "Блиц"

(Прва) помоћ пријатеља

Жарко Пуховски Демократска странка ће се мењати, и то набоље [...]. Питање је да ли ће до тога доћи одмах или након унутрашњих борби које би у међувремену странку могле додатно да ослабе. [...] Могуће је да [власт] помогне неким правосудним акцијама против функционера ДС-а, ако су уплетени у велике корупцијске афере. То би, као што се у ХДЗ-у данас показује, било јако ружно, али лековито средство које чисти странку у раздобљу од неколико година.

Жарко Пуховски, аналитичар и професор Филозофског факултета у Загребу, "Блиц"