Дневна доза 603 28. септембар 2012.

Ако каниш изгубити, мораш им дозволити да поб(иј)еде

Љупко Петровић Нисмо ми ту утакмицу изгубили тако што смо пре почетка сели са неким из Динама и договорили се да их пустимо. Не! [...] Иако смо имали велику жељу да меч добијемо, постојао је огроман политички притисак да Динамо мора да победи. Било је то у тренуцима када је рат практично већ почео, Хрватска је била пред независношћу, а све се дешавало само годину дана после оног чувеног инцидента на "Максимиру", када је Бобан напао полицајца. [...] Сећам се да је у ложи био Фрањо Туђман са свитом, да је атмосфера била наелектрисана, постављена тако да ниједан други исход осим победе модрих није дозвољен.

Љупко Петровић, бивши тренер ФК "Црвена звезда", о мечу "Динамо - Црвена звезда" који је одигран 18. маја 1991. у Загребу, "Блиц"
blog comments powered by Disqus Правила коментарисања (прикажи)
Молимо вас да се у коментарима држите теме изјаве. Коментари регистрованих корисника (Disqus, Facebook, Twitter, Google, OpenId, Yahoo) објављују се одмах, а анонимни коментари и они који садрже линкове на друге сајтове морају бити одобрени. "Изјаве.нет" задржавају право да обришу коментаре регистрованих корисника или не објаве анонимне коментаре који садрже неумесне осврте на личност, приватан живот, увреде, претње, било какву нетрпељивост или садржај који није у складу са законом, као и оне с линковима који не представљају допринос дискусији. Коментаре писане СВИМ ВЕЛИКИМ СЛОВИМА не објављујемо или пребацујемо у сва мала слова. "Изјаве.нет" не одговарају за ставове коментатора, али уједно позивају на толеранцију и уважавање Другог и Другачијег. Молимо вас да ваши коментари не буду предуги и сматра се да сте остављањем коментара прихватили горња правила. Ако је коментар у сагласности с правилима, биће објављен онако како сте га написали (без брисања и/или дописивања речи). Модераторима се можете обратити на redakcija@izjave.net.