Праведн(ичк)о скривање

Љиљана Булатовић Ви уопште не познајте психологију праведника.

Љиљана Булатовић, биограф Ратка Младића, на питање директора Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић "да ли је Младић бранио српски народ тако што се 16 година скривао", "Дебата" ТВ "Б92"

Речник Боркиних мање познатих речи и израза

Борка Павићевић Немојте стално да бобоњате, нисмо на пијаци!

Борка Павићевић, директор Центра за културну деконтаминацију, Љиљани Булатовић, биографу Ратка Младића, "Дебата" ТВ "Б92"

Муљамо само док (психолошки) не сазримо

Славица Ђукић-Дејановић Не треба да доносимо законе пре него што психолошки сазримо, а мислим да је дошао моменат за усвајање овог закона [о финансирању политичких активности].

Славица Ђукић-Дејановић, неуропсихијатар и председница Скупштине, "Кажипрст" Радија "Б92"

Младићев закон ћутања

Милан Панић Они који воле Младића – нека га воле, али да ћуте. Исто тако, они који га не воле, нека га не воле, и нека и они ћуте.

Милан Панић, амерички бизнисмен и бивши премијер Савезне републике Југославије, "Вести"

Први антифашиста слободне Србије

Ненад Чанак Одлуком Уставног суда о забрани неонацистичке организације Национални строј први пут у Србији забрањено нешто што проузрокује зло, а то указује и да је држава коначно одлучила да се обрачуна с коренима фашизма. Крајње је време да одговарају они који су својим националним пројектима осрамотили српски народ и закопали га у живо блато. А прво такво име, али не и једино, свакако је Добрица Ћосић.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, новосадски "Дневник"

Швајцарско-немачки носиоци српског екстремизма (и национализма)

Борис Тадић Данас смо суочени са апсурдном ситуацијом да медији који се налазе у власништву инвеститора из ЕУ и партнерских земаља, у овом случају из Немачке и Швајцарске, спадају у носиоце антиевропског духа у Србији. То је потпуно парадоксално.

Борис Тадић, председник Србије, одговарајући на констатацију да је његово "ангажовање за сарадњу Србије са Хагом критиковано од стране неких националистичких медија, пре свега од стране таблоида 'Ало!', који заступа екстремистичке позиције а налази се у власништву Рингиера и Аџел Спрингера", за "Фракфуртер алгемајне цајтунг", "Ало!"

Љубавни јади старог Мрке (There`s Something About Mary)

Милутин Мркоњић Није [ми ове године председник честитао рођендан], а то тумачим тиме да ми је код председника пао рејтинг. Примећујем да сам мање симпатичан Тадићу, али то ме неће спречити да завршим Коридор 10. У годинама сам када се не пати због неузвраћене љубави. Рођендан ми је честитала амбасадорка САД Мери Ворлик са жељом да успешно реализујем изазовне пројекте.

Милутин Мркоњић, министар инфраструктуре из СПС-а, "Курир"

Мртав им неће у руке!

Мићо Грубор Могло би се рећи да је генерал сам дао до знања да је спреман да се преда. Није то званично, али фактички би се могло доћи до тога. Био је доведен до дувара. Ем му је здравствено стање такво да не може без лекарске помоћи, ем је породица у тешком стању... Снаха отпуштена с посла, сину ускраћују послове... На све начине су малтретирани и доведени до тога да то мора да се реши на неки начин. Ја сам лично више веровао у ону верзију према којој се генерал неће жив предати.

Мићо Грубор, генерал и један од најближих сарадника Ратка Младића у војсци Републике Српске, "Ало!"

Добар дух од кога се испушта душа

Владимир Путин Европска унија каже да је наша одлука [да забранимо увоз поврћа] супротна духу Светске трговинске организације, али ми не можемо ради неког духа да трујемо људе.

Владимир Путин, премијер Руске Федерације, о сумњи да се у краставцу из Шпаније налази бактерија ешерихија коли, РТС